Naar Napels!!
Blijf op de hoogte en volg George en Conny
11 September 2013 | Italië, Napels
Zo nu mag ik weer eens iets schrijven!! Vanmorgen lekker wakker geworden in Scalea, zullen we blijven of zullen we doorrijden. Na het ontbijt besloten om toch maar richting Napels te gaan rijden, want het weer aan de kust zou ietwat bewolkt worden en in zee zwemmen, gaat hem niet worden. Rond 10.30 uur vertrokken, eerst wat wegen die niet echt tot een snelweg behoren, maar na ongeveer 50 km zijn we toch op de snelweg gekomen. Naar Napels zou het zo’n 250 km zijn, dus billen insmeren en zitten!!!! Eigenlijk ging het allemaal eigenlijk wel snel, want rond 13.00 uur waren we in Pompeï. Nou dit keer was de 2de overnachtingsplek raak. We staan op een camping naast de ingang van Pompeï, goed geregeld dus. Voor de camper een plekje gezocht, stroom er aan en maar meteen op pad. Hhhhmmmm eerst maar even het station vinden om naar Napels te gaan, dat was makkelijk op 400 meter zit het station, kaartje kopen en maar weer zien waar we er uit moeten. Inmiddels weten we wat Centrum in het Italiaans is en met handen en voeten zijn we te weten gekomen wat het het handigst was om uit te stappen. Makkelijk het was het eindstation!!!! De treinreis op zich was al een belevenis, wat een oude treinen zeg en bomvol, lekker zweten allemaal hoor. We waren precies op tijd in het centraal station, want ze begonnen net met een Flashmob. Leuk om te zien. Met een plattegrond en een boekje van Napels in de hand gaan we de stad verkennen. Conny nog bijna een kathedraal uitgestuurd omdat zij met blote schouders (met een hemdje dus) naar binnen wilde, maar als je dan een stuk vitrage omdoet ( wat bij de deur ligt) mag je wel naar binnen. Na ongeveer 3 uur lopen hebben we alle grote bezienswaardigheden wel gezien. Midden in het centrum nog even bellen met Serena, was weer even fijn om haar te horen. Oeps nu weer terug met de trein, maar met vragen kom je er wel. Uiteindelijk terug in de trein was het iets minder druk. En oh ja niemand maakt zich druk of je nou wel of geen kaartje heb. Aangekomen in Pompeï nog even langs de supermarkt, lekker koken op de skot, want het is hier nog echt te warm om binnen te koken. Uiteindelijk zaten we pas om 20.30 uur te eten, straks lekker douchen, want van in zo’n grote stad lopen krijg je echt een vies gevoel. Zoals jullie wel lezen hebben wij vandaag niet echt iets bijzonders beleefd. Ze zeggen wel eens Napels is gevaarlijk vanwege de maffia, nou wij hebben daar niet zoveel van gemerkt. Dus mensen boek allemaal een stedentrip Napels.
Ciao Ciao XXXXX
12 September 2013 - 07:40
Marion:
Goede morgen spruitjes, Is er niet een bekende spreuk "eerst Napels zien en dan sterven" hmm of was het een and ere stad. Nou kom maar gauw weer terug dan.
Groetjes vanuit een zeer nat zoetermeer. xxxx -
12 September 2013 - 16:30
Ed Duinkerken:
mooi reis verslag sterf maar niet
maar een goeie terug tocht -
12 September 2013 - 18:51
Pap En Mam:
Hallo daar in Napels ik weet wie het is die schrijft eerst Napels zien en dan sterven ik dacht dat het eerst Rome zien en dan sterven maar Marion ik ga het toch eens op zoeken maar als jullie maar weer goed thuis komen hoor ik zal kijken of ik straks nog even wat van Pap op de mail kan zetten, want het is allemaal een beetje raar gegaan Vanmiddag naar de Bingo geweest het was weer lekker gezellig zo in het nieuwe seizoen.
Ja ja echt wel iets gewonnen een heerlijke fles Advocaat van een goed merk en een blik met 12 stroop wafels maar al had ik niets ik heb het erg naar mijn zien gehad.
Zo dat was het weer voor nu heb de verslagen weer heerlijk gelezen ik ga nu lekker zitten want het is echt een drukke rommel week geweest Pap zit ook lekker met de karnt en ja hoor de zon schijnt weer maar een bui gehad maar dat was een beste.
Ja Conny dat weet je toch je mag niet zo bloot Gods huis binnen ik dacht dat je het al eens ergens had gehad ??
Lieverds geniet van alle mooie dingen en zeker van samen kus liefs Ouders en Schoonouders doei doei