Verder naar het zuiden - Reisverslag uit Épernay, Frankrijk van George en Conny Spruit - WaarBenJij.nu Verder naar het zuiden - Reisverslag uit Épernay, Frankrijk van George en Conny Spruit - WaarBenJij.nu

Verder naar het zuiden

Door: George

Blijf op de hoogte en volg George en Conny

09 Juni 2014 | Frankrijk, Épernay

Zo beste lezers
Allereerst allemaal een prachtige tweede Pinksterdag gewenst van ons. Vandaag is het plan om weer een stukje op te schuiven naar het zuiden richting Reims. Dus zo rond 10 uur de bullen weer bij elkaar gezocht om te vertrekken. Het was het plan om ook meteen wat boodschappen te doen zodat we weer wat vers vlees en de nodige toetjes in de koelkast zouden hebben. Ons niet echt realiserend dat het tweede Pinksterdag was vonden we het wel vreemd dat op het moment dat we een supermarkt zagen deze allemaal dicht waren dus toen maar richting Reims en als we onderweg dan iets zagen wat op een supermarkt leek, of er iets van weg had, we dan wel even zouden stoppen om wat proviand in te slaan. Nou daar was dan net voor Reims de eerste supermarkt, meteen gestopt en we waren nog niet binnen of er werd iets door de luidspreker gesproken en ik zei tegen Conny met een gekke bek dat de supermarkt ging sluiten want iedereen die binnen was ging ineens heel snel lopen en druk doen. Nou ja dacht Conny, laat maar gaan want hij verstaat toch geen Frans dus hij zal het wel niet begrepen hebben, maar………………… niets bleek minder waar want uiteindelijk waren wij bij de kassa nog de enige klanten waar op gewacht werd om de zaak te sluiten en we moesten door de nooduitgang naar buiten want al de andere uitgangen zaten al op slot!!!!!!!!!!!!!! Dus mooi op tijd al de nodige proviand in geslagen anders hadden jullie me niet meer herkend als ik terug kom. Nou toen verder op weg naar Reims waar we geen geschikte plek konden vinden en ergens een dorpje verderop moest bij een champagneboer ook een mooi plekje zijn volgens de boeken, daar aangekomen bleek dat de eigenaar al vijf jaar geen campers meer te gast te willen hebben omdat er geen tijd meer voor was. Nu dan maar naar Epernay daar hebben we weer een mooi plekje gevonden. Lekker even op de fiets naar de Rue du Champagne om zo’n champagnehuis te bezoeken. Ja,,,,,,, maar dan moet je niet om 16.30 voor de deur staan, dus dat staat voor morgen op het programma aan het einde van de rondrit door de champagnestreek, kunnen we ons lekker vol laten lopen in zo’n champagnehuis!!!!!! Nou onderweg terug vonden we dat het toch verdacht donker worden, dus maar een trapje extra gegeven op het fietsie en waren we net voor de bui binnen. Alleen hangt nu het vloerkleed in de zon te drogen omdat er geen tijd maar was om het voor de bui naar binnen te halen. Morgen geen verhaal want we komen zo blauw als een potlood uit het champagnehuis. Trouwens het is nu weer strak blauw en bloedheet. XXXXX

Groeten van ons uit een zonnig Frankrijk.

• 09 Juni 2014 - 21:05

Gert Jan:

Hoi Conny en George,

Weer een heel goede vakantie gewenst, zo te zien gaat dat wel lukken, wij blijven kijken hoor!

Groet Gert Jan en linda

• 10 Juni 2014 - 10:13

Loes:

Hallo globetrotters.

Ik zit nu al jullie reisverslagen te lezen. Altijd leuk om bij te houden waar jullie je bevinden op de aardbol. Hahahahahahahaha. Nog iets mee gekregen van het slechte weer?
    Heerlijk bakkie gedronken en ga genieten van mijn heerlijke twee vrije dagen. Alleen donderdag werken deze week en dan met Anneke en Wendy een weekend op stap. Heel benieuwd waar we heen gaan.

Nog heel veel plezier.
    En George kan je nog een beetje blind typen?

Lieve groetjes van Albert & Loes

• 10 Juni 2014 - 13:47

Marion:

Hallo Spruitjes, het begin is er weer zie ik. Het mooie weer tegemoet. en George; gelukkig heb je geoefende vingers. Ik ga jullie reis deze week nog volgen. Volgende week ben ik zelf met vakantie.

gr. Marion
    xxx

• 10 Juni 2014 - 20:18

Mam:

Hallo lieverds zo dat was weer een heel verhaal maar met wat pech en wat leuke dingen echt vakantie maar goed het kleed droogt wel weer en weer genoeg te eten op het nippertje Wat een grote kurk je zal de fles krijgen die er bij hoort.

Even rustig aan hoor met de champagne maar goed je merkt het van zelf moet je maar denken want dan zal het fietsen ook wel niet meer gaan.

Het weer is hier ook heel verschillend vandaag wel regen maar niet koud en nu schijnt de zon weer.

Roobol heeft gebeld of ik naar Lisse wilde komen want hij had nu de alles van die man gekregen ik zei nee dat doe ik niet want ik wacht tot mijn dochter terug is en wij zouden de offertes krijgen met er uit halen en zonder er uit te halen dus die maak je maar en stuur het maar op ik ga het niet halen , Ok eze week zou ik het in huis hebben

Morgen komen ze mijn scoot brengen want dit ding is een grote ramp er was een veer van de voorvork gebroken en er was iets met de de stoel hoop dat hij nu weer goed is .

Zo dit was het ga lekker morgen er een lollige dag van maken met de Champagne dag.

Veel liefs kus doei doei xxxx Mam

• 11 Juni 2014 - 20:12

Mam:

Hoi Hoi,
    En is het vandaag zeker hartstikke dronken ik dacht ik doe mijn dag maar even niet erg opwindend maar ik dacht ik doe het toch maar even vanmorgen de hele morgen thuiswant de scoot moest komen en ja hoor hoor daar was mijn grote vriend weer in de de voorvork was de veer gebroken en nog iets maar dat weet ik niet meer iets met de olie leiding maar dat wist k al want die lekte,oo k moest ik voor de trombosedienst thuis blijven die komen altijd zo rond 9,30 nu was het half een dus niet naar de buurkamer.

Maar wel vanmiddag heerlijk weg want het was heel mooi weer ik ben zo blij dat ik hem weer heb even 2 grote dozen aardbeien gehaald zaligggggggggggggg.verder geen nieuws morgen middag nar het ziekenhuis wij zien wel wat er nu weer uit komt heb wel pittig pijn misschien weten ze iets moed houden
    Ik hoop dat jullie weer een heerlijke dag hebben gehad en jullie dochter schiet ook weer op naar huis Serena zou laten weten als ze thuis was ik heb haar wel een sms gedaan voor een goede vlucht kus liefs xxx en ik hoor wel weer wat doei doei lieverds