Voorbereidingen Stedentrip Moskou - Reisverslag uit Lisse, Nederland van George en Conny Spruit - WaarBenJij.nu Voorbereidingen Stedentrip Moskou - Reisverslag uit Lisse, Nederland van George en Conny Spruit - WaarBenJij.nu

Voorbereidingen Stedentrip Moskou

Door: ConnyenGeorge

Blijf op de hoogte en volg George en Conny

25 Januari 2012 | Nederland, Lisse

Hallo allemaal,
Daar zijn we weer na een lange tijd. Vanuit Schagen kwam het laatste verslag. Maar nu gaan we iets verder weg, het wordt Moskou!!
Een vliegticket en een hotel is eenvoudig te boeken, maar dan komt het "Het Visum"".
Eerst maar alles eens goed lezen op internet hoe we dat weer aan moeten vragen. Eerst maar eens contact zoeken met het hotel, want we moeten officieel uitgenodigd worden door het Hotel. Hhhhmm toch vreemd wij willen toch naar Moskou!.Oke we hebben contact en na wat heen en weer gemail is de uitnodiging ontvangen. Oeps een foutje in me doopnaam, maar weer de formulieren gemaild. De Russen zijn best wel snel, ik had binnen 2 uur weer de uitnodigingen terug per mail. Nou het volgende, we hebben van de zorgverzekeraar een Rusland verklaring nodig. Zullen ze wel weten wat ik bedoel als ik ze bel, je weet maar nooit met callcenters.
Tot mijn verbazing wisten ze precies wat ik moest hebben en ook deze waren binnen een paar dagen binnen. Nog even de polis opzoeken van de doorlopende reis- en annuleringsverzekering op werelddekking. Natuurlijk kon ik die niet vinden (!), even een belletje naar de maatschappij en die was de volgende dag binnen. Daarna nog de aanvraagformulieren ingevuld, oeps zal ik alles wel goed hebben ingevuld? Toch maar even laten checken op de vakantiebeurs. Alles was goed. Vorige week met alles onder mijn arm naar het Russische consulaat. Ik was goed voorbereid, want ik had het beeld van de Chinese ambassade nog vers in mijn geheugen staan, ongeveer 70 personen voor me! Goede schoenen en warme kleren aan, bloed heet! Kom ik bij het consulaat aan en wat denk je is het gewoon binnen en ik had 7 personen voor me, alles verliep ordelijk en rustig. Ken je nagaan het gaat bij elk land weer anders. Wel moest ik 3 loketten af om uiteindelijk het bewijs van aanvraag te ontvangen, maar super geregeld.Na 3 kwartier stond ik weer buiten. Van de week weer naar Den Haag om de paspoorten weer op te halen. Kom ik binnen is er helemaal niemand. Na ongeveer 5 minuten komt er een Russisch vrouwtje aangelopen (sprak geen woord Nederlands of Engels), ik dacht oh wat gaat dat worden, want mijn Russisch is nog niet zo goed. Zij gaf keurig de paspoorten en met 10 minuten stond ik weer buiten. Daar ging al mijn parkeergeld, want ik had zeker voor een uur erin gedaan!
Het thuisfront laten weten dat we Rusland in kunnen en mogen.
Zo Moskou here we come!!
We gaan nu verder met de andere voorbereidingen zoals thermokleding en lekkere warme wanten met schapenbont. Oooohhh dat gaat weer een project worden.
Groetjes de bijna Russen!!!

• 26 Januari 2012 - 06:53

Marion:

Wat een onderneming weer. Als ik de weersomstandigheden zo bekijk mag je eerst wel een beer schieten. Daar zit genoeg bont aan om de spruitjes warm te houden.
    We gaan het weer volgen.

Liefs

• 26 Januari 2012 - 07:24

Smurfin:

Wat een "voorpret" al he. Nou kan niet wachten tot jullie weggaan :) Bedoel dat ik jullie verhalen daarna kan lezen. Tot gauw!!

• 26 Januari 2012 - 08:56

Mam :

Meid meid wat een gedoe wij zijn 2 x naar New-Zealand geweest en dat is denk ik toch veel en veel verder of heb ik het mis?? en wij hebben echt bijna niet hoeven doen wat een verschil van land maar goed je hebt het allemaal binnen nu voor warme onderbroeken enz enz gaan zoeken Loes en Albert hebben genoeg aan 2 t shirt het ene gezin in de kou en het andere in de zon en wij??? ach wij redden het wel hoor zeker weten die naar de kou gaan die gaan een paar dagen en die naar de warmte gaan ja die gaan weken maakt niet uit als jullie het allemaar maar heel fijn en alle v oorbereidingen zijn al heel leuk wij zien wel wat het volgend verhaal is liefs Pap en Mam.