NEW YORK !!!!!!!!! - Reisverslag uit New York, Verenigde Staten van George en Conny Spruit - WaarBenJij.nu NEW YORK !!!!!!!!! - Reisverslag uit New York, Verenigde Staten van George en Conny Spruit - WaarBenJij.nu

NEW YORK !!!!!!!!!

Blijf op de hoogte en volg George en Conny

21 September 2014 | Verenigde Staten, New York

Zo de eerste dag New York is bijna tot een einde. Vanmorgen uiteraard weer vroeg wakker. (wekker staat standaard om 7.30 uur) Voordat we op weg gaan om de auto in te leveren eerst even ontbijten, lachen je moet je eigen wafel bakken, is die wel meteen lekker warm en hij smaakt voortreffelijk. Dan op weg naar Newark om de auto in te leveren, de weg ernaar toe gaat geweldig, maar dan komt het laatste stukje om ook op het terrein te komen om de auto ook daadwerkelijk af te leveren. Op een bepaald moment staan we op een steenworp afstand van de ingang, alleen aan de andere kant van de snelweg. Even vragen aan een voorbijganger hoe we aan de andere kant komen, ooooooooohhhhhh dat is makkelijk volgens hem even omkeren de weg volgen en dan kom je er vanzelf. Nou dat werd een ander verhaal, want de eerste afslag bleek gewoon dat je een andere State Highway opging en dat ging zo een aantal keren door en we hadden het idee dat we steeds verder van het inleveradres afgingen. Nou dan nog maar even de navigatie aan, wat is dat (het lijkt wel een bord spaghetti) hoe de weg nu loopt om te volgen!!!!!!! Onder en boven en door elkaar loopt de weg, maar uiteindelijk komen we er. Dan is het inleveren een peuleschil en kunnen we met de shuttlebus en met de trein(!!) naar de pendelbus die ons in een half uurtje naar het hotel zal brengen. Nou dat wordt anderhalf uur, er is deze week een vergadering van de Verenigde Naties en de deelnemers zijn al hier in NY, dus dat betekend een hoop wegen afgesloten en een hoop verkeer. Maar we komen er, alleen dan blijkt het hotel overboekt te zijn en de manager blijkt zijn telefoon ook niet op te nemen. Dus dat duurt ons een beetje te lang en wij gaan eerst even lunchen en als we terug komen krijgen we het adres van een ander hotel, dat is 10 minuten lopen vanwaar we nu zijn dus dat valt mee. Daar duurt het inchecken nog wel even, maar uiteindelijk hebben we een kamer. Hup alles snel in de kamer en op zoek naar een hop on hop off bus, dat is echt de makkelijkste manier om NY te bekijken. Want wat een gekkenhuis zeg. Oké wij wilde zelf op Times Square zitten dat betekend dan ook dat je midden in alle drukte zit. Dus wij zeuren niet!!!! Lekker met ons gatje in de bus en het advies van de maatschappij was, gewoon blijven zitten, want het is in NY een beetje (!) druk. Maar domme Nederlanders dat we zijn, gaan toch uit de bus en wel bij Memorial 9/11. Wat is dat ontzettend indrukwekkend, 2 grote gaten waren de torens stonden, langs de wanden loopt water en op de randen staan alle namen, heel mooi gemaakt voor deze tragische gebeurtenis. Natuurlijk ook al de Empire State Building gezien, China Town, Little Italy, Platiron Building (bibliotheek), United Nations, Brooklyn Bridge en nog veel meer. Even wat gegeten, maar daar gunde we ons niet zoveel tijd voor, dus maar iets gekocht bij 1 van de vele standjes langs de weg, was heel goed te eten. Vanavond nog de lichttoer gedaan, dit was onwijs gaaf. Zeker op Times Square, wat een lichten zeg en al die billboards, gewoon niet normaal! Alles is hier heeeeeeeel groot, druk en veel. Echt fantastisch. Dus vandaag de eerste dag NY overleeft! Hahahihi
Kijken wanneer dit verslag op waarbenjij geplaatst wordt, want het hotel waar we nu zitten is geen Wifi. We lopen morgen wel even een Starbucks in of het hostel waar we eerst zouden verblijven. Oh ja wisten jullie dat dat er in NY meer Starbucks zijn dan in de hele wereld bij elkaar. En dat er in NY meer dan 800 nationaliteiten zijn en talen gesproken worden. Dit kregen wij te horen op de hop on hop off, want daar wordt alles live verteld niet zo'n stom bandje. Nog wat, bij de lichttoer ging de bus ook nog stuk, moesten we op een hele drukke weg overstappen naar een andere bus. Nou volgens mijn hebben we vandaag genoeg meegemaakt, leuke en minder leuke dingen. Maar de minder leuke dingen zijn wel opgelost. Voor nu toedeledokie en tot morgen. Kussss xxx

• 22 September 2014 - 17:47

Mam:

kinderen kinderen wat een volle dag en inderdaad wat een mensen wat een mensen.
    Ik zit het te lezen dan denk ik hoe kunnen jullie het allemaal doen zo druk en al die bussen en dan nog oversteken in een drukke straat of weg lieverds het duizelt mij allenmaal ik durf bijna niet te zeggen hoe simpel mijn dag vandaag was maar ja ik ga het toch maar even doen.

Vanmorgen Monique en de trombose is wezen prikken willen jullie het nog verder weten of denken jullie stop maar Mam voor dat het nog spannerder gaat worden.

nou pas op hoor daar komt het gegeten scoot gepakt en naar buiten maar naar het park moest 2 hele hele drukke wegen ovesteken jeetje maar ik ben veilig in het park gekomen.
    Dorp in wat boodschappen gedaan terug weer door het park en nu staat er een hele grote schaal kastanjes ik heb er een foto van gemaakt maar het was heerlijk weer en daar gaat het om nog even 2 grote bol Crysanthen voor het balkon en de kosten 2 voor € 6.00 maar lieverds ik heb het zo naar mijn zin ik geniet er van traantje van blijschap sorry
    Net een SMS van Loes en Albert vandaag niet weg want het regent pijpenstelen jammer maar ook niets aan te doen hopen op morgen beter.
    O jee een sms van mijn steun en toeverlaat want Serena is dat echt ze is geweldig voor mij geweest en nog helemaal top Even kijken wat er is niets bijzonders nou ja wel lief ze was aan het strijken en alles is prima ik kan wel meer zeggen maar dat snappen jullie toch niet alleen Serena en ik ha ha .
    Ik ga stoppen voorzichtig hele hele dikke kus en knuffel doei doei.

• 22 September 2014 - 18:04

Loes:

Hallo spruitjes

Ja vandaag een regenachtige dag hier op Mallorca. Maar dat was voorspeld. Heerlijk een boek lezen en in het hotel nog een VIVA gevonden. Ja jullie maken zeker heel wat mee. Leuk hoor om al die verhalen te lezen. Ja nu je er toch bent alles uit de kast halen wat jullie willen zien. Mallorca is een echt wandel eiland. mooie paden. Alleen wel af en toe wat klimmen. En ja ik zal nooit een klimgeit worden. Hahahahahahahahaha. Albert gaat zo weer een heerlijke macaroni schotel maken. Met een glas rosé. Ja nog ff en dan zit de reis er weer op.Wat is het snel gegaan allemaal. De laatste dag{en} nog heel veel plezier. Doen wij ook.

Dikke kuzzzzzzzzzzzzzzzzz van ons vanaf een nat Mallorca.

• 22 September 2014 - 21:54

Witteeee:

Wilde eerder reageren, maar mijn dag liep ook anders dan gepland op mijn vrije dag. Maar zoals jullie konden lezen heb ik een druk dagje gehad. Desalniettemin een superdag gehad. Jeetje mina wat een avontuur zeg. Jullie kunnen niet zeggen dat jullie vakantie saai was...denk dat er nog veel meer gaan komen...

liefs xxx Syl