Nog Noordelijker!
Blijf op de hoogte en volg George en Conny
24 Mei 2015 | Verenigd Koninkrijk, Orkney
Zoals jullie al aan de titel kunnen lezen zijn we nog noordelijker gegaan. Schotland heeft namelijk ook nog een flink aantal eilanden, waarvan de ene groep eilanden de naam heeft de Orkney-eilanden en de andere de Shetland-eilanden. Jullie weten wel van de kleine kl... paardjes waar als je erop zit je met je knieën nog over de grond sleept. Maar op die eilandengroep zijn we dus niet geweest we zijn met de catamaran veerboot met een uurtje overgevaren naar Orkney!! Fietsen mee konden we daar ook nog een beetje rondtoeren. Nou, van de veerboot ging het met een kolere vaart naar beneden én voor de wind dus dat ging geweldig. We realiseerden ons wel dat we op de terugweg dat hele stuk weer terug omhoog moesten én met tegenwind. Maar dat zien we op de terugweg wel nu eerst even lekker voor de wind op weg naar de Italian Chapel. Deze kapel is gebouwd door Italiaanse gevangenen die hier vastzaten. Mooi ding ook van binnen. Daarna de terugweg begonnen onderweg ergens in de luwte nog even een broodje gegeten en toen weer richting de boot. Daar aangekomen merkten we dat we nog wel even tijd hadden voor een bakkie in de plaatselijke kroeg (we waren de enige klanten) en er stond een pooltafel, dus samen nog nog een potje pool gedaan. En wat denk je ? Conny heeft gewonnen tadadadada. Buiten nog even gecheckt of er nog ergens Wifi te vinden was en jawel, goed bereik, even een videoboodschap gemaakt voor dochterlief en één voor de rest van de familie. En nog even met Nic geskypt. Zo dat was ook gelukt, nu naar de boot want we begonnen het toch wel een beetje koud te krijgen. Op de terugweg op de boot bijna de hele vaart met een Canadees wijfie zitten kletsen over wat we hier uitspookten en hoe geweldig ze het vond dat we onze eigen (door Conny samengestelde) "rondreis" in elkaar hadden geknutseld en nu dus maakten. Zo was de terugtocht snel voorbij (niet eens tijd om ziek te worden). Terug in de haven de fietsen er achterop gezet en op zoek naar een plekje om te overnachten. We staan nu met een Engels en een Duits stel gewoon op een parkeer terreintje langs de weg om hier te overnachten. We worden steeds makkelijker waar we staan 's nachts. Awel weer een mooi dagje hier in Schotland en morgen weer een stukje verder naar het westen. See you later!!! Xxx